Promovisanje ključnih informacija na info stranici RJU i društvenim medijima u situaciji izazvanoj pandemijom COVID-19

Info stranica o reformi javne uprave (RJU) pokrenuta je 16. decembra 2019. kao sastavni deo internet stranice MDULS. Nakon pokretanja stranice, tim Projekta „Vidljivost i komuniciranje RJU“ nastavio je napore kako bi pripremio što više informacija za info stranicu, u saradnji sa korisnicima i projektima podrške RJU i UJF.

Tokom marta i aprila 2020, tim projekta se fokusirao na promovisanje informacija o e-uslugama kako bi doprineo lakšem snalaženju građana u vanrednom stanju usled pandemije COVID-19, proglašenim u Srbiji sredinom marta. Evo nekoliko primera članaka i tekstova o temama vezanim za RJU koji su kreirani i objavljeni u ovom periodu:

  • članak o tome kako registrovati korisnički nalog i koristiti Portal eUprava i e-usluge
  • 3 članka o e-usluzi e-vrtić (opšte informacije o usluzi i podaci o tome koji gradovi i opštine su počeli da koriste ovu uslugu)
  • članak o početku nastave za školarce preko interneta i TV tokom vanrednog stanja
  • članak o registraciji automobila tokom vanrednog stanja
  • članak o tome kako poljoprivrednici mogu preko interneta da se prijave za radnu dozvolu tokom vanrednog stanja
  • članak o prijavi za upis u osnovne škole preko interneta
  • članak o tome kako socijalni radnici mogu da dobiju dozvole za izlazak tokom policijskog časa

Stručnjaci projekta su takođe kreirali informacije za nekoliko infografika koje će biti objavljene na info stranici RJU. Infografike su trenutno u fazi proizvodnje.

Takođe, stručnjaci projekta su pomogli MDULS u pripremi postova za društvene medije, a projekat je platio promociju tih postova u cilju povećanja njihovog dosega. Nakon proglašenja vanrednog stanja izazvanog pandemijom koronavirusa, akcenat je stavljen na promovisanje informacija u vezi sa e-uslugama kako bi se podržala politika „ostani kod kuće“ i doprinelo smanjenju društvenih kontakata.

Last updated: 26. April 2024. 13:43